ترس از قضاوت دیگران دارم، لطفا کمکم کنید.
ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 23 ساله )
سلام
من 23 سال دارم،
همش با خودم در حال فکر به اینم که دیگران راجع به من چه فکری میکنند، و از ترس اینکه دیگران فکر بدی راجع به من کنند خیلی ساکتم، و وقتی شروع به حرف زدن هم میکنم به همین دلیل استرس...
مشاور (خانم قربانی)
سلام بر شما همراه گرامی و ارجمند
از اینکه دائما درگیر قضاوت دیگران و نظرهای آنها در مورد خودتان هستید، رنج میبرید و این ذهنیت سبب شده که عملکرد جرات مندانه و حتی ارتباطات اجتماعی تان محدود شده باشد. همراه گرانقدر، چه بهتر بود در مورد شغل و نوع ارتباط با خانواده تان هم سخن میگفتید، و اینکه آیا در تمامی ارتباطات این حالات را تجربه می کنید و یا فقط در برخی موارد؟
راهکارهای ذیل به شما میتواند کمک خوبی برای شما باشد:
- این موضوع به افکار و نوع تربیت شما بر میگردد که دوست داشته اید که همیشه کامل و بی نقص باشید و برای که این طرز فکر را تغییر دهید، نیاز به تمرین و دریافت کمک از فرد متخصص دارید. شناخت درمانی ( cbt) رویکردی است که موفقیت بیشتری را در بین رفتارهای روان شناختی در این وضعیت نشان میدهد.
- شما نیاز دارید که بدانید انسانها هیچ گاه نمیتوانند بدون نقص باشند و شما تنها کسی نیستید که نقص دارد، و شما و همه ادمها با وجود نقص هایشان باز هم دوست داشتنی و عزیز هستند. محبوب ترین ادمهای اطرافتان را بنگرید، ببینید که چقدر اشتباه دارند. حتی میتوانید با پرسش و صحبت با انها این مطلب را جویا شوید. این کار به شما کمک خواهد کرد که از اجتناب های منفی دست بردارید.
- باید و نباید را برای همیشه کنار بگذارید. "ادمها نباید اشتباه کنند " یک فکر غلط است.
- پذیرش عواطف منفی خویش: از افکار و اعتقادات خود در رابطه با این موقعیت ها آگاه باشید و بدانید قرار نیست فقط حال خوب تجربه کنید، در مواقعی که شکست، ناراحتی و هر چیز نامطلوبی پیش می اید لازم است به این احساس ناراحت کننده هم بها داده تا ضمن پذیرش بتوانید به بررسی علل و حل آن بپردازید.
- اعتماد به نفس و عزت نفس خود را تقویت کنید. عزت نفس عبارت است از نظر کلی فرد درباره خودش. عزت نفس مانند نظام ایمنی بدن است، و به او فرد کمک میکند که در برابر تهاجمات منفی خود را نبازد و همچنان با اقتدار پیش رود.
- به داشته ها و توانمندی ها هر چند اندک خود توجه کرده و موفقیّتهای گذشته را یادآوری کنید. هر انسانی همانطور که خالی از عیب نیست به هیچ وجه هم خالی از ویژگی مثبت و موفقیت نیست. در اولین فرصت لیستی از ویژگی ها و موفقیت های خودتون رو تهیه کنید و هر روز صبح و در مواقع مذکور، مطالعه کنید.
- بعضی الگوهای فکری نیز در ذهن افراد باعث تضعیف عزت نفس میشود آنها را با انجام تمرینات، از ذهن خود پاک کنید. این الگوها عبارتند از: تفکر همه یا هیچ / دیدن نیمه خالی لیوان/ نتیجه گیری منفی بدون داشتن دلایل کافی/ اشتباه گرفتن احساسات با واقعیت ها/ دست کم گرفتن خود/ بزرگنمایی و... . برای موفقیت در این زمینه لازم است افکار مثبت را جایگزین کنید. مثلا:
- از عبارات امید بخش استفاده کنید و با خودتان مهربان باشید.
- خودتان را ببخشید و بدانید هر انسانی اشتباه میکند.
- واقع بینی موثرترین راه تقویت روحیه ست. خود را انگونه که هستید بپذیرید، و بیشتر از توان تان از خود انتظار نداشته باشید. مثلا نخواهید که رهبر گروه باشید یا یک سخنرانی را بدون هیچ مشکلی اجرا کنید و یا در جمع دوستان به راحتی انتقاد کنید.
- ورزش کنید.
- اقدام عملی: خود را در بین دوستان و موقعیت های اجتماعی قرار دهید و از آن فرار نکنید.
- میتوانید برای صحبت بدون واهمه، در جلوی آینه تمرین داشته باشید یا یک تصور ذهنی برای خود ترتیب دهید و تمرین کنید که چگونه در جمع صحبت میکنید و حتی اگر اشتباه هم داشته باشید باز به صحبت تان ادامه دهید.
- در صورت موفقیت در هرکدام از این موارد به خودتون پاداش بدید تا در ادامه مسیر پایدارتر باشید.
- شرکت در کلاسهای مهارت زندگی را راس برنامه های خود قرار دهید و بر آموزش رابطه موثر تاکید داشته باشید.
شاد و سلامت باشید.
بیشتر بخوانید:
انواع اعتماد به نفس
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}